Italia și-a propus să vaccineze 80% din populaţie până în luna septembrie

Antreprenorii aşteaptă vaccinarea cu sufletul la gura: „Este posibilitatea noastră, ca ţară, să revenim la normalitate“ Profimedia
  • Italia vrea să vaccineze 80% din populaţie până în luna septembrie.
  • Noul plan naţional de imunizare prevede administrarea a 500.000 de doze de vaccin în fiecare zi.
  • Italia a înregistrat 101.881 de decese asociate Covid-19 de la începutul pandemiei, a doua cea mai mare valoare din Europa, după Marea Britanie.

80% din populaţia Italiei ar putea fi vaccinată împotriva Covid-19 până în septembrie 2021. Noul plan naţional de imunizare prevede administrarea a 500.000 de doze de vaccin în fiecare zi.

Autorităţile italiene au anunţat sâmbătă că îşi propun să vaccineze anti-Covid cel puţin 80% din populaţia ţării până în luna septembrie, prin intensificarea campaniei zilnice de vaccinare.

Francesco Paolo Figliuolo, noul comisar special pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, a lansat un plan naţional, cu o normă de 500.000 de doze de vaccin pe zi, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Italia a înregistrat 101.881 de decese asociate Covid-19 de la începutul pandemiei, a doua cea mai mare valoare din Europa, după Marea Britanie, şi a şaptea cea mai mare la nivel mondial.

Până în prezent, ţara a raportat 3,2 milioane de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.