• În Italia vor exista aproximativ 300 de centre de distribuţie pentru vaccinul anti-Covid.
  • Numărul centrelor va creşte la 1.500 la momentul de vârf al campaniei de vaccinare.
  • Țările europene vor alege o zi pentru debutul simbolic al campaniilor de vaccinare de pe continent.

Comisarul special pentru urgența Covid-19 din Italia, Domenico Arcuri, a anunțat că intenționează să lanseze la jumătatea lunii ianuarie campania de vaccinare a angajaților din sectorul medical și din cel al asistenței sociale, dar și pentru persoanele din căminele de bătrâni.

„Italia intenționează să înființeze pavilioane sub formă de primulă, o floare considerată simbol al primăverii, pentru vaccinarea populației împotriva Covid-19. Campania va începe luna viitoare. Aceste pavilioane au fost proiectate de arhitectul Stefano Boeri care a spus că echipa sa a ales primula ca simbol al campaniei cu sloganul ‘Italia renaște cu o floare’”, a transmis Alina, corespondent Aleph News.

Va crește numărul centrelor de distribuție

„Domenico Arcuri, comisarul special pentru urgența Covid-19, a confirmat că Italia speră să înceapă vaccinarea angajaților din sectorul medical, cel al asistenței sociale și al persoanelor din căminele pentru bătrâni chiar la jumătatea lunii ianuarie. În Italia, vor fi disponibile 1,8 milioane de doze de vaccin anti-Covid și vor exista aproape 300 de centre de distribuție, iar numărul lor va crește la 1.500 la momentul de vârf din întreaga vaccinare”, a adăugat Alina Dima.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA