• Guvernul Italiei a anunțat închiderea tuturor școlilor și universităților
  • Instituțiile de învățământ vor fi închise în perioada 5-15 martie
  • Bilanţul epidemiei generate de coronavirus a ajuns la 107 morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este de 3.089

Guvernul Italiei a anunţat, miercuri seară, închiderea tuturor şcolilor şi universităţilor în perioada 5-15 martie din cauza epidemiei generate de coronavirus, informează cotidianul Corriere della Sera.

Nu a fost o decizie uşoară, am aşteptat avizul Comisiei ştiinţifice. Este vorba de o măsură preventivă”, a declarat Lucia Azzolina, ministrul italian al Educaţiei.

La rândul său, ministrul Economiei, Laura Castelli, a afirmat că Guvernul de la Roma analizează posibilitatea adoptării unui decret care să permită posibilitatea ca unul dintre părinţi să poată lipsi de la serviciu în perioada închiderii instituţiilor de învăţământ pentru a putea sta acasă alături de copilul ori copiii minori.

Recomandări

AVEREA LUI DUMITRESCU RĂMÂNE SUB SECHESTRU
MWC VINE ÎNTRE 26 ȘI 29 FEBRUARIE
PRIMUL PACIENT NEURALINK S-A RECUPERAT
DI PIETSA PREZINTĂ LA LONDON FW
MAMA LUI NAVALNÎI, MESAJ DIRECT CĂTRE PUTIN
X SUSPENDĂ CONTUL VĂDUVEI LUI NAVALNÎI

Premierul Giuseppe Conte a transmis că măsurile aplicate au rolul „izolării directe a virusului sau amânării răspândirii epidemiei”, deoarece, „chiar dacă sistemul medical este eficient şi funcţionează excelent, există riscul de a deveni suprasolicitat”.

Bilanţul epidemiei generate de coronavirus a ajuns la 107 morţi în Italia, iar numărul total al infecţiilor este de 3.089.