• Un profesor italian a decedat în urma administrării serului de la AstraZeneca
  • Italia a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca în regiunea Piemont
  • Autoritățile nu au menționat vârsta și identitatea profesorului

Italia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, în regiunea Piemont, din nord-vestul țării, după ce un profesor a murit la o zi în urma administrării serului, menționează AFP.

Este vorba de o măsură de extremă precauţie, în aşteptarea verificărilor cu privire la existenţa unei legături de cauzalitate între vaccinare şi deces”, a explicat Luigi Genesio Icardi, consilier pentru sănătate în Piemont.

Până în acest moment, autoritățile nu au menționat vârsta și identitatea profesorului care a murit duminică, la Biella.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Cu toate acestea, Italia a decis suspendarea folosirii unui lot de vaccinuri anti-Covid AstraZeneca/Oxford, după ce au fost speculate mai multe temeri legate de formarea unor cheaguri de sânge, depistate de pacienți în urma vaccinării.

Mai mult decât atât, inspectori ai Ministerului italian al Sănătăţii au efectuat o anchetă în Sicilia, în cazul uni militar în vârstă de 43 de ani care a murit pe data de 9 martie, în urma administrării primei doze de vaccin AstraZeneca.

Autopsia a fost realizată sâmbătă, la spitalul din Catania. Această măsură vine în contextul în care Danemarca, Islanda şi Norvegia au decis recent suspendarea utilizării vaccinului AstraZeneca.

Pe lângă acestea, alte țări precum Italia, Austria, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg au suspendat anterior administrarea vaccinurilor din anumite loturi.