Italia va găzdui în iulie o „conferință de redresare” pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei

Premierul italian Giorgia Meloni a anunțat că Roma va găzdui următoarea „conferință de redresare” pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei, după discuțiile de joi cu președintele acesteia, Volodimir Zelenski, scrie France 24.

„Ucraina nu este singură și vom fi alături de ea atâta timp cât va fi necesar”, a declarat Meloni reporterilor după ce a luat cina cu liderul ucrainean în timpul turneului său fulger în patru capitale europene.

După conferințele anterioare din Elveția, Londra și Berlin, Meloni a anunțat că următoarea Conferință pentru redresarea Ucrainei va avea loc la 10-11 iulie 2025, la Roma. Italia a fost un susținător puternic al Kievului în lupta sa împotriva forțelor rusești, trimițând ajutoare și arme – deși a afirmat că acestea din urmă pot fi utilizate numai pe teritoriul ucrainean.

Meloni a declarat joi că sprijinul Romei vizează „punerea Ucrainei în cele mai bune condiții posibile pentru a construi o masă de negociere pentru pace, o pace… care nu poate fi o capitulare”.

Zelenski a declarat că o încetare a focului cu Rusia nu a fost în discuție cu aliații europeni și a cerut mai mult sprijin occidental înainte de o iarnă grea.

Exit mobile version