• Guvernul italian a instituit regula accesului în interiorul restaurantelor pe baza certificatului verde.
  • La Roma, doar cei vaccinați pot intra în restaurant.
  • Cei care încalcă regulile sau nu fac verificările necesare pot primi amenzi între 400 și 1.000 de euro.

La Roma, doar cei vaccinați pot intra în restaurant. Dar, înăuntru este pustiu. Terasele, în schimb, sunt pline de turiști, vaccinați sau nu.

Patronii de restaurante se conformează. Au pus afișe peste tot. Roberto spune că el nu le cere clienților Green Pass-ul. Îi crede pe cuvânt că au certificatul verde.

„Personal, pentru mine și, poate nici nu ar trebui să spun asta în fața unei camere, este suficient să întreb dacă (n.r. clientul) are un Green Pass. Am încredere în oameni și îi las să intre. Dar, din nou, sunt puțini (n.r. clienții fără Green Pass), deci, problema nici măcar nu există”, a declarat Roberto Sagnieri, proprietar restaurant.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La sfârșitul lunii iulie, guvernul italian a instituit regula accesului în interiorul restaurantelor pe baza certificatului verde.
Cei care încalcă regulile sau nu fac verificările necesare pot primi amenzi între 400 și 1000 de euro. Pedeapsa este valabilă atât pentru proprietarii de restaurante cât și pentru clienți.

„Noi întrebăm dacă au (n.r. Green Pass), dacă îl au, atunci pot mânca în interior, dar dacă nu, evident, nu îi putem lăsa să intre pentru că respectăm regulile”, a reacționat și Concetto Saffioli, proprietar restaurant.