Iubita militarului francez ucis în Mali vrea să se căsătorească post-mortem. Ea îi cere acordul lui Emmanuel Macron

  • O femeie din Franța dorește să se căsătorească cu iubitul său care a murit.
  • Este vorba despre iubita militarului francez ucis săptămâna trecută în Mali în timpul unei operațiuni a forțelor armate.
  • Pentru a se căsători, femeia are nevoie de acordul președintelui Emmanuel Macron.

O femeie din Franța dorește să se căsătorească cu iubitul său care a murit. Este vorba despre iubita militarului francez ucis săptămâna trecută în Mali în timpul unei operațiuni a forțelor armate. Pentru a se căsători, femeia are nevoie de acordul președintelui Emmanuel Macron, anunță BFMTV.

Iubita militarului ucis în Mali ii cere lui Emmanuel Macron permisiunea unui „mariaj postum”.

Ea a explicat că prin această solicitare vrea „să-i onoreze amintirea și să-i poarte numele” și „să aibă același nume cu fiul său”.

Sergentul Maxime Blasco, în vârstă de 34 de ani, a fost ucis săptămâna trecută, în Mali, în timpul unei operațiuni militare. El a lăsat în urmă un copil de opt ani.

Înmormântarea cu onoruri militare are loc miercuri la Paris. Înainte de ceremonie, femeia i-a cerut președintelui să-i aprobe cererea, anunță BFMTV.

În Franța, căsătoria postum este permisă, însă doar președintele Republicii poate să o autorizeze, prin decret. Este o procedură excepțională care servește la recunoașterea uniunii cu persoana decedată.