• Chifu: Pentru un public smart, dezbaterea a fost nemaipomenită
  • Chifu: A fost un joc al staff-urilor, cu teme ocolite, non-răspunsuri, cu atacuri
  • Atacul cel mai dur din timpul dezbaterii, crede analistul, este faptul că Joe Biden s-a opus executării lui Bin Laden

Analistul de politică externă Iulian Chifu a făcut, la Aleph News, o analiză asupra primei confruntări dintre candidații pentru fotoliul de vicepreședinte al SUA. El nu a spus dacă există un câștigător clar după această debatere, catalogând discuția drept „un joc de șah”.

Este un joc al staff-urilor, sunt teme ocolite, non-răspunsuri, atacuri. Mike Pence de aceea este vicepreședinte – se vede greutatea, substanța, decența. El joacă cu propriul electorat”, a explicat Chifu.

Analistul a adăugat că Harris și-a „jucat propriul rol: a atact pe minorități și pe faptul că nu există judecători de culoare în Curtea de Justiție

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Atacul cel mai dur din timpul dezbaterii, crede Chifu, este faptul că Joe Biden s-a opus executării lui Bin Laden.

„Pentru un public smart, dezbaterea a fost nemaipomenită. Mai multă substanță, mai multe argumente. Kamala Harris nu l-a apărat pe Biden pe teme punctuale niciodată. A urmat strict ce i-a scris staff-ul”, a explicat Iulian Chifu, la Aleph News.

El spune că s-a putut vedea foarte bine care sunt cele două teme de campanie: „unitate versus președinte polarizant, care aduce ură în America”.

Am văzut o Kamala Harris care își pregăteste candidatura la președinția SUA”, a conchid analistul de politică externă.

Vicepreședintele în exercițiu, Mike Pence, și partenera de campanie a lui Joe Biden, Kamala Harris, s-au duelat în noaptea de miercuri spre joi (ora României), în vederea alegerilor prezidențiale de pe 3 noiembrie, în prima și singura lor dezbatere televizată. Întâlnirea lor a atras un interes major în acest moment, mai ales după ce actualul președinte al SUA s-a îmbolnăvit de COVID-19.