• Mii de oameni protestează, duminică, în toată Rusia în sprijinul lui Navalnîi.
  • Polițiștii au reținut sute de persoane, pe unii i-au urcat în autobuze municipale.
  • Iulian Chifu: Este exact același tip de comportament, unul represiv care arată o frică a regimului de ceea ce se întâmplă în stradă.

Până la ora 12:30, ora României, 1.009 de oameni au fost retinuți până acum în Rusia, ca urmare a protestelor pro-Navalnîi din întreaga țară. Analistul de politică externă Iulian Chifu a comentat evenimentele de astăzi, de la protestele din Rusia.

Este exact același tip de comportament, unul represiv care arată o frică a regimului de ceea ce se întâmplă în stradă. Am văzut ultimele sondaje de opinie în care arată că Vladimir Putin a ajuns la un minim din momentul în care a preluat puterea, în 1999, este la minimum încrederii publice. Nu înseamnă că mâine se va schimba regimul în Rusia, dar acest cutremur duce la nevoia unor reașezări. Populația Federației Ruse nu mai are încredere în regim”, a declarat Iulian Chifu, la Aleph News.

Chifu: „Arestările urmează, pentru că până la urmă e vorba de un sistem represiv”

Cel mai probabil, Navalnîi va rămâne în spatele gratiilor pe toată durata cât aceste manifestații vor fi în prim-plan și vor fi extrem de puternice, tocmai pentru a calma spiritele. Arestările urmează, pentru că până la urmă e vorba de un sistem represiv. Nu poți să pui toată Rusia în închisoare, aici este marea problemă a lui Vladimir Putin. Nivelul de încredere este atât de jos, încât oamenilor nu le mai este frică de această represiune”, a adăugat analistul de politică externă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN