• Jacinda Ardern este recunoscută pentru gestionarea celui mai grav atac armat din țară.
  • Jacinda Ardern a declarat că familia acesteia o susține în decizia de a demisiona.
  • Grant Robertson a anunțat că nu va concura pentru conducerea Partidului Laburist.

Jacinda Ardern, prim-ministrul Noii Zeelande a declarat că părăsește funcția și că nu va participa la alegerile generale din acest an. Aceasta a anunțat că 7 februarie va fi ultima sa zi în funcție și că următoarele alegeri vor fi pe 14 octombrie.

Nu plec pentru că nu cred că nu putem câștiga alegerile, ci pentru că eu cred că putem și vom câștiga, iar pentru această provocare avem nevoie de un set de umeri noi. Știu că vor fi multe discuții în urma acestei decizii despre care a fost așa-zisul motiv «real». Pot să vă spun că ceea ce vă împărtășesc astăzi este acesta.

Mie mi-a sosit timpul

Singurul unghi interesant pe care îl veți găsi este că, după ce am trecut prin șase ani de mari provocări,
că sunt om, politicienii sunt oameni, dăm tot ce putem, atât timp cât putem, iar apoi vine timpul, iar pentru mine a venit timpul.” , spune Jacinda Ardern, Prim-ministru al Noii Zeelande.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Stăpânindu-și cu greu lacrimile, prim-ministrul a completat declarația spunând că nu ar mai face față unui nou mandat și a descris această slujbă ca fiind una privilegiată.

Jacinda Ardern, prim-ministru al Noii Zeelande: Cred că provocările cumulative cu care ne-am confruntat ca echipă, și au fost extraordinare, și-au pus amprenta. Consider această funcție un privilegiu, dar sunt și om. Așa că reflecția mea a fost una cu totul personală. Și voi adăuga că am avut sprijinul familiei mele pentru a continua, de fapt, unii membri ai familiei mele, în special cei apropiați mie, au vrut să continui, dar mi-au susținut decizia.”

După realegerea sa în 2020, Jacinda Ardern a suferit o scădere a popularității, în parte din cauza deteriorării situației economice.

Primul său mandat a fost marcat de atacul de la Christchurch, cel mai grav atac terorist din Noua Zeelandă, potrivit The Guardian.