• Jack Ma a fost exclus de pe lista liderilor antreprenori chinezi publicată de mass-media de stat
  • Compania nu a răspuns imediat la comentarii
  • Fondatorul companiei de e-commerce Alibaba a fost luat în vizor de autoritățile de la Beijing

Fondatorul grupului Alibaba, Jack Ma, a fost exclus de pe lista liderilor antreprenori chinezi publicată de mass-media de stat, notează Reuters.

Cel mai cunoscut om de afaceri din China nu a fost menționat într-un articol de pe prima pagină publicat de Shanghai Securities News, ziarul de stat al Chinei. În schimb, Ren Zhengfei de la Huawei Technologies, Lei Jun din Xiaomi Corp și Wang Chuanfu de BYD au fost lăudați pentru contribuțiile lor.

Articolul a fost publicat marți, când Alibaba raporta și ultimele sale câștiguri trimestriale. Compania nu a răspuns imediat la comentarii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Jack Ma, luat în vizor de statul chinez

Catalizatorul actualelor probleme ale lui Ma a fost un discurs din 24 octombrie în care a criticat băncile de stat din China și autoritățile de reglementare financiară. În urma acestuia, Jack Ma a dispărut din viața publică pentru o perioadă de trei luni.

De atunci, fondatorul companiei de e-commerce Alibaba a fost luat în vizor de autoritățile de la Beijing, care au impus reglementări mai stricte pentru Ant Group.

Ziarul de stat al Chinei, Shanghai Securities News, a menționat că antreprenorii pe care i-a lăudat în trecut s-au comportat „nesăbuit”, în ciuda eforturilor lor de a se desprinde de un sistem economic vechi, rigid, care acum este condus de „un grup de companii care respectă regulile de dezvoltare”.