• 1 milion de dolari, depozitați într-o cutie de vodkă, au fost furați de la Ministerul Afacerilor Externe din Rusia
  • Natalia Agaltsova, principalul specialist al departamentului financiar este cercetată
  • Agaltsova susține că a solicitat chiar și un împrumut bancar pentru a acoperi suma lipsă dar, când a fost respins, a încercat să se sinucidă

Într-o manieră rusească a lui „The Italian Job”, un oficial a fost arestat după un jaf la centrul diplomatic din Moscova, relatează RT News. Aproximativ 1 milion de dolari, fonduri de stat, ar fi fost sustrase dintr-o cutie de vodkă.

Fondurile făceau parte dintr-o plată de 1,5 milioane de dolari făcută de Iran, în schimbul furnizării de servicii consulare. Banii au fost livrați la biroul principalului specialist al departamentului financiar, Natalia Agaltsova, în două pungi și o cutie sigilată de vodkă Absolut.

Agaltsova susține că a dat semnalul de alarmă după ce a numărat banii și și-a dat seama că, în timp ce în partea de sus a fiecărei grămezi se afla o bancnotă de 100 de dolari, restul fusese înlocuit cu bancnote de 1 dolar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Iranul ar fi predat banii ambasadorului Rusiei la Teheran. Oficialii ambasadei au raportat apoi că toți banii erau prezenți și i-au sigilat în containere care erau păzite non-stop.

Funcționarul public susține că a intrat în panică când a văzut câți bani lipsesc și a încercat să acopere deficitul cu numerar de la un registru din birou, precum și cu 200.000 de dolari din propriile economii. Ea a solicitat chiar și un împrumut bancar dar, când a fost respins, Agaltsova a încercat să se sinucidă.

Rapoartele spun că oficialul a fost reținut inițial înainte de a fi plasat în arest la domiciliu în timp ce investigațiile continuau. Acum este supusă restricțiilor de călătorie și i se interzice să părăsească localitatea pe perioada anchetei.

În timp ce detaliile cazului sunt încă neclare, o televiziune rusească a transmis un interviu cu un rezident din Moscova care pretinde că este vecin cu Agaltsova și a insistat că ea și partenerul ei i-au dat o cutie sigilată de care să aibă grijă. El susține că anchetatorii au descoperit mai târziu peste 148.000 de dolari în interior.