• Băncile din Liban îşi vor închide uşile timp de trei zile după ce cinci depunători disperaţi au încercat vineri să jefuiască instituţiile financiare pentru a-şi recupera banii
  • Banca Mondială a descris criza din Liban drept una dintre cele mai severe din perioada modernă.
  • Sărăcia a crescut substanţial în ultimul an şi acum afectează circa 74% din populaţie, potrivit unui raport al ONU.

Băncile din Liban îşi vor închide uşile timp de trei zile după ce cinci depunători disperaţi au încercat vineri să jefuiască instituţiile financiare pentru a-şi recupera banii, scrie ABC News.

Potrivit CNN, asociaţia băncilor din Liban a decis în cadrul unei reuniuni de urgenţă ca instituţiile financiare să rămână închise pe 19, 20 şi 21 septembrie, după ce au denunţat atacurile unor clienţi cu depunerile îngheţate.

Ministerul de Interne din Liban a avut şi el vineri o reuniune de urgenţă cu toate agenţiile de securitate, după ce cinci bănci au fost atacate în cursul zilei – două în capitala Beirut, una la periferia oraşului şi două în sudul ţării.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Băncile, care au aplicat limite stricte privind retragerile de valută de la declanşarea crizei economice istorice în 2019, au fost atacate de oameni care au cerut să li se permită accesul la banii depuşi.

Îngheţarea acestor depozite face ca mulţi libanezi să se descurce cu greu în asigurarea traiului zilnic. Cei mai mulţi libanezi au depuneri în dolari.

Luna trecută, un bărbat a ţinut mai multe persoane ostatice într-o bancă, cerând acces la depozitele sale îngheţate pentru a plăti tratamentul tatălui său spitalizat.

Banca Mondială a descris criza din Liban drept una dintre cele mai severe din perioada modernă. Sărăcia a crescut substanţial în ultimul an şi acum afectează circa 74% din populaţie, potrivit unui raport al ONU.