• Liderul Braziliei, Jair Bolsonaro, s-a filmat în timp ce ia hidroxiclorochină în ziua în care a anunțat că are coronavirus.
  • Președintele brazilian afirmă că pentru el funcționează acest medicament și-i îndeamnă și pe alții să-l folosească, relatează Associated Press.
  • Mai mult, Bolsonaro și-a dat masca jos la finalul conferinței de presă, unde anunțase că este pozitiv.

În ziua în care a anunțat că are coronavirus, Jair Bolsonaro a postat online un clip în care ia o pastilă despre care spune că este hidroxiclorochină, relatează Associated Press.

Și Donald Trump a anunțat public că folosește acest medicament drept prevenție.

„Iau cea de-a treia doză de hidroxiclorochină. Mă simt foarte bine. Duminică m-am simțit așa și așa. Luni, însă, m-am simțit rău. Azi, marți, sunt mult mai bine decât sâmbătă, deci clar funcționează”, a mărturisit liderul brazilianul.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

”Știm că există alte medicamente care te ajută să combați coronavirusului. Mai știm că niciunul dintre ele nu a fost aprobat științific și declarat eficient, dar uite că acesta funcționează pe încă o persoană. Eu cred în hidroxiclorochină, tu? Ok, suntem împreună în treaba asta”, a spus Bolsonaro în timp ce își lua medicamentul.

Bolsonaro și-a dat masca jos în fața jurnaliștilor

Un alt episod controversat a avut loc în timpul conferinței de presă în care a mărturisit că are coronavirus. Liderul brazilian și-a scos masca în fața reporterilor pentru „a le arăta fața” și că este ”bine”.

Presa a fost luați prin surprindere de gest, iar o jurnalistă chiar a plecat de la conferință. Asociația Presei din Brazilia intenționeză să-l denunțe pe Bolsonaro, pe care îl acuză că a pus în pericol viața jurnaliștilor, relatează El Comercio.

Bolsonaro este cunoscut pentru opinia lui radicală despre coronavirus, afirmând de nenumărate ori că virusul nu există, ori că este doar o gripă nevinovată.

Conform specialiștilor OMS, hidroxiclorochina și lopinavirul / ritonavirul ar fi ineficiente în tratarea coronavirusului. Testele au arătat că efectul acestor medicamente asupra bolnavilor nu este unul semnificativ.

Situația din Brazilia nu este tocmai bună, având în vedere că a fost raportat un total de peste 1.6 milioane de cazuri și 66.093 de morți din cauza COVID-19, relatează Associated Press.

Totuși, Brazilia este condusă de un lider care nu poartă mască, dă mâna cu toți cei care vin la întâlniri sau la conferințe de presă și face paradă din administrarea unui medicament.