• DA. Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână
  • În cazul în care o nouă deplasare respectă acelaşi traseu menţionat în declaraţia pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită şi în alte zile.
  • În această perioadă de stare de alertă deplasarea în afara localităţii este permisă doar pentru anumite motive.

Dacă vrei să ieși din localitate pe perioada stării de alertă o vei putea face doar pentru urgenţe şi vei avea nevoie în continuare de o declaraţie pe propria răspundere. Jandarmeria Română te anunță că acest document poate fi scris și de mână.

„Declaraţia pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localităţi poate fi scrisă şi de mână, cu respectarea elementelor din formularul tip dat publicităţii. În cazul în care o nouă deplasare respectă acelaşi traseu menţionat în declaraţia pe propria răspundere, atunci aceasta poate fi refolosită şi în alte zile, tăind cu o linie data precizată iniţial şi completând noua dată aferentă zilei în care are loc deplasarea”, se precizează pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Declarația pe propria răspundere necesară pentru justificarea deplasării între localități poate fi scrisă și de mână…

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Publicată de Jandarmeria Română pe Luni, 18 mai 2020

Printre motivele pentru care se pot face deplasări în alte judeţe, în plus față de cele din starea de urgență, se numără: deplasarea pentru îngrijirea unei proprietăţi din altă localitate sau eliberarea de documente necesare pentru obţinerea unor drepturi, deplasare pentru tratament, pentru îngrijirea unei rude, asistenţa persoanelor vârstnice, decesul unui membru în familie, participarea la evenimente familiale, achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.