• ,,Nu poate exista o situație ca de obicei în ceea ce privește participarea Rusiei” , potrivit Secretarul Trezoreriei Statelor Unite.
  • Națiunile G7 au susținut că Rusia nu ar trebui să participe la reuniunile lor.
  • Yellen a declarat că va folosi forumul pentru a continua să facă presiuni pentru un plafon al prețurilor petrolului rusesc care să limiteze capacitatea Moscovei de a-și finanța războiul.

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a împărtășit vineri pe contul său de Twitter că ,,regimul președintelui rus Vladimir Putin nu are ce căuta la G20„, potrivit baha.com.

Yellen a scris că ,,a precizat reprezentanților Rusiei că SUA rămâne de neclintit în condamnarea războiului lui Putin și a atrocităților comise de forțele sale” după ultima reuniune G20 din Indonezia.

Secretarul Trezoreriei a mai adăugat că acțiunile Moscovei au dat înapoi eforturile grupului ,,de a se reface împreună, de a se reface mai puternic” și a reiterat că comunitatea globală trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru ,,consecințele economice și umanitare globale ale războiului„.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.