• Guvernul japonez a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor continua.
  • Au existat unele zvonuri care spuneau că acestea ar putea fi amânate pentru anul viitor, în contextul pandemiei.
  • Prim-ministrul Japoniei a declarat că Jocurile Olimpice „vor fi un simbol al umanității care va depăși noul coronavirus

Guvernul japonez a anunțat că Jocurile Olimpice de la Tokyo vor continua, în ciuda tuturor zvonurilor care spuneau că acestea ar putea fi amânate pentru anul viitor, în contextul pandemiei de coronavirus, notează CNN.

Organizatorii Tokyo 2020 au declarat că prim-ministrul Yoshihide Suga le-a exprimat hotărârea de a organiza Jocurile și că pregătirile sunt în plină desfășurare, pentru a se asigura că se respectă toate măsurile de prevenire pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus.

Toți partenerii noștri de livrare, inclusiv Guvernul național, Guvernul metropolitan Tokyo, Comitetul de organizare Tokyo 2020, COI și IPC sunt pe deplin axate pe găzduirea Jocurilor din această vară”, se spune în comunicat. 

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Sperăm ca viața de zi cu zi să revină la normal cât mai curând, iar noi vom continua să depunem toate eforturile pentru a ne pregăti pentru o Olimpiadă sigură.”, au mai spus organizatorii.

Prim-ministrul Japoniei a declarat că Jocurile Olimpice „vor fi un simbol al umanității care va depăși noul coronavirus și o șansă de a prezenta reconstrucția Japoniei de la cutremurul și tsunamiul devastator din 2011.”