Japonia implementează inteligența artificială pentru a detecta curenții, pe măsură ce plajele se supraaglomerează

Începutul lunii iulie este perfect pentru japonezii care iubesc soarele, iar o plajă de pe coasta Pacificului apelează la inteligența artificială pentru a se asigura că timpul petrecut în apă se desfășoară fără incidente.

Oficialii din Tokyo au introdus un sistem de inteligență artificială pentru a identifica acei curenți care provoacă 60% din decesele prin înec și pentru a trimite un avertisment salvamarilor, potrivit The Guardian.

O plajă populară din orașul Kamakura care s-a redeschis la 1 iulie, după doi ani de închidere din cauza pandemiei, este un loc bine cunoscut pentru surfing și se așteaptă să atragă un număr mare de oameni în timpul a ceea ce agenția meteorologică preconizează că va fi o perioadă neobișnuit de caldă.

Experții de la Japan Lifesaving Association și de la Universitatea Chuo din Tokyo au colectat date despre curenți pe parcursul a șase luni pentru a se asigura că sistemul funcționează, relatează The Guardian.

Potrivit lor, o cameră web montată pe un stâlp identifică un curent de tip RIP și pe oricine înoată în apropierea acestuia, iar apoi notifică imediat un salvamar prin intermediul unui ceas inteligent.

Imaginile au fost folosite, de asemenea, pentru a dezvolta un sistem de avertizare care trimite oficialilor guvernamentali informații în timp real despre înotători.

Măsura privind curenții de RIP (curentul invers al mării) face parte dintr-o campanie locală de revitalizare a plajei după pauza pandemică și de promovare a acreditărilor de mediu ale zonei.

Exit mobile version