• Au fost impuse sancțiuni la export pentru 90 de entități și a fost luată decizia de înghețare a activelor a 57 de persoane fizice și șase entități rusești.
  • Pe lista neagră se află, printre alții, și vicepremierul rus Dmitri Grigorenko.
  • Japonia a impus anterior mai multe pachete de restricții împotriva Rusiei.

Japonia a extins sancțiunile individuale și la export împotriva Rusiei și Belarusului din cauza situației din Ucraina.

Sancțiunile la export au fost impuse pentru 90 de entități și a fost luată o decizie de înghețare a activelor a 57 de persoane fizice rusești și a șase entități, a declarat marți Ministerul japonez de Finanțe într-o declarație, potrivit TASS.

Pe lista neagră se află, printre alții, vicepremierul rus Dmitri Grigorenko, violoncelistul Serghei Roldugin, șeful adjunct al administrației civil-militare din regiunea Kherson, Kirill Stremousov, și familia lui Alexey Mordashov, președintele consiliului de administrație al Severstal și Power Machines. De asemenea, 45 de militari ruși se află pe lista neagră.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Japonia a impus anterior mai multe pachete de restricții împotriva Rusiei. Acestea vizează peste 800 de persoane din Rusia, Belarus, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk și afectează peste 200 de companii și organizații ruse și belaruse. Lista de bunuri și tehnologii interzise la export către Rusia include peste 300 de articole.