Jeff Bezos a pierdut aproape 14 miliarde de dolari într-o singură zi și nu mai este cel mai bogat om din lume

Jeff-Bezos Sursă: Profimedia

Magnatul francez Bernard Arnault, preşedintele şi directorul executiv al conglomeratului de lux LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, a devenit cea mai bogată persoană din lume, după ce averea fondatorului Amazon Jeff Bezos a scăzut cu 13,9 miliarde de dolari într-o zi.

Conform Forbes Real-Time Billionaires List, Arnault, care deţine maărci precum Louis Vuitton, Sephora, Moet & Chandon şi Tiffany & Co, avea joi o avere de 199,1 miliarde de dolari, în timp de Bezos avea 193,8 miliarde de dolari, iar antreprenorul Elon Musk deţinea 184,7 miliarde de dolari.

Nu este prima dată când Arnault conduce lista celor mai bogaţi oameni din lume. În decembrie 2019, ianuarie 2020, mai 2021 şi iulie 2021, el a ajuns pe prima poziţie în clasament.

Averea lui Bezos s-a redus la 193,8 miliarde de dolari, în timp ce Musk, care este şi un entuziast al criptomonedelor, are o valoare de 184,7 miliarde de dolari, conform listei Forbes.

Acţiunile Amazon au scăzut vineri cu 7,6%, după ce compania a raportat câştigurile din al doilea trimestru. Averea lui Arnault a crescut cu peste 100 de miliarde de dolari în primul an al pandemiei, ulterior LVMH având o evoluţie plată în cea mai mare parte a verii.