Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, susține inițiativa lui Biden de a crește taxele pentru companii

Jeff-Bezos Sursă: Profimedia
  • Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane
  • Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%
  • Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane, relatează BBC.

Comentariile vin în comdițiile în care președintele american Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%.

Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America.

În discursul său, Biden a ales Amazon ca un exemplu de companie care plătește prea puțin.

Bezos a declarat că Amazon a susținut „concentrarea pe infrastructură” a lui Biden și a cerut democraților și republicanilor să „lucreze împreună” și să ajungă la un compromis.

Recunoaștem că această investiție va necesita concesii din partea tutror părților – atât în ​​ceea ce privește specificul a ceea ce este inclus, cât și modul în care se plătește (susținem o creștere a ratei impozitului pe profit)„, a spus Bezos într-un comunicat.

Amazon se diferențiază astfel de poziția republicanilor și a grupurilor de lobby de top, care s-au pronunțat deja împotriva creșterii impozitelor, despre care susțin că ar afecta creșterea economică.

În declarația sa, Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini celelalte propuneri fiscale ale Casei Albe. Acestea vizează creșterea impozitelor asupra profiturilor obținute de companiile americane în străinătate.

În 2020, Amazon a plătit o rată efectivă a impozitului pe venit de 9,4%, potrivit Institutului pentru impozitare și politici economice.