• Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane
  • Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%
  • Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a declarat că sprijină creșterea taxelor pentru companiile americane, relatează BBC.

Comentariile vin în comdițiile în care președintele american Joe Biden ia în calcul creșterea taxelor pentru companii de la 21% la 28%.

Creșterea ar contribui la planul masiv de cheltuieli pentru modernizarea drumurilor, porturilor, conductelor de apă și internetului din America.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

În discursul său, Biden a ales Amazon ca un exemplu de companie care plătește prea puțin.

Bezos a declarat că Amazon a susținut „concentrarea pe infrastructură” a lui Biden și a cerut democraților și republicanilor să „lucreze împreună” și să ajungă la un compromis.

Recunoaștem că această investiție va necesita concesii din partea tutror părților – atât în ​​ceea ce privește specificul a ceea ce este inclus, cât și modul în care se plătește (susținem o creștere a ratei impozitului pe profit)„, a spus Bezos într-un comunicat.

Amazon se diferențiază astfel de poziția republicanilor și a grupurilor de lobby de top, care s-au pronunțat deja împotriva creșterii impozitelor, despre care susțin că ar afecta creșterea economică.

În declarația sa, Bezos nu a spus dacă Amazon va sprijini celelalte propuneri fiscale ale Casei Albe. Acestea vizează creșterea impozitelor asupra profiturilor obținute de companiile americane în străinătate.

În 2020, Amazon a plătit o rată efectivă a impozitului pe venit de 9,4%, potrivit Institutului pentru impozitare și politici economice.