• Stoltenberg: Nu decide Rusia cine aderă la NATO.
  • Stoltenberg: Aderarea Ucrainei la NATO nu e pe masă acum.
  • Stoltenberg: Suntem pregătiți pentru ce e mai rău.
  • Stoltenberg:  Rusia nu se retrage, din contră.

Jens Stoltenberg crede că Rusia pare că se retrage, dar în realitate retrage doar trupele, în timp ce echipamentele rămân pe poziții. Asta face ca NATO să nu creadă în ceea ce spun rușii. Suntem pregătiți pentru calea politică a diplomației, dar suntem pregătiți și de ceea ce e mai rău. Numărul soldaților ruși la granița cu Ucraina crește progresiv, a spus Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

„Vom continua să transmitem Rusiei un mesaj foarte clar că suntem gata să stăm și să discutăm cu ei. Dar, în același timp, suntem pregătiți pentru ce e mai rău. Și dacă Rusia, încă o dată, va invada Ucraina, va plăti un preț mare și vom continua să expunem planurile și acțiunile Rusiei pentru a le îngreuna să conducă acțiuni agresive împotriva Ucrainei”, a declarat Stoltenberg.

Criza de securitate din Nordul României ne afectează direct. Ministrul de Externe român, Bogdan Aurescu, a avut discuții în Parlament despre situația conflictului ruso-ucrainean.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„În acest moment este nevoie de o confirmare a acestor mișcări de trupe  și să vedem dacă într-adevăr e vorba despre o retragere, pentru că așa cum spunea și secretarul general al NATO, ieri, deocamdată ceea ce vedem este că echipamentul rămâne pe loc”, a declarat Bogdan Aurescu.

Biden este convins că invazia Ucrainei de către Rusia este foarte posibilă. imaginile din satelit indică prezența a 150.000 de trupe rusești lângă Ucraina, gata să treacă granița.

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a manifestat nemulțumirea față de amenințările zilnice care „se repetă ca o mantră în fiecare zi”.

„Desigur, am prefera să nu auzim diverse amenințări cu privire la ceea ce ni se va întâmpla dacă facem ceva ce nu intenționăm să facem și, ca să fim sinceri, suntem destul de obosiți de aceste amenințări care se repetă ca o mantră în fiecare zi”.