• Astăzi au ajuns cei 1.000 de soldați americani detașați de Washington din Germania.
  • Scopul militarilor este de a consolida flancul estic al NATO.
  • Klaus Iohannis îl acompaniază pe Jens Stoltenberg la baza militară.

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg a ajuns în această dimineață la Baza Militară Mihail Kogălniceanu din județul Constanța, alături de președintele Klaus Iohannis. Tot acolo au sosit, în această dimineață, și cei 1.000 de soldați americani detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

România este un membru important al Alianţei Nord-Atlantice şi nu este singură în contextul actualei crize militare dintre Rusia şi Ucraina, a afirmat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o alături de preşedintele Klaus Iohannis la Baza Mihail Kogălniceanu.

Este o plăcere să fiu din nou în România, un membru NATO puternic şi dedicat. Şi multe mulţumiri pentru angajamentele dumneavoastră în cadrul Alianţei noastre şi pentru cooperarea strânsă în toţi aceşti ani. Vă mulţumesc şi pentru contribuţiile semnificative în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv în această importantă bază militară. România nu este singură. Sunt aici avioane de vânătoare din Germania şi Italia pentru a proteja şi a apăra toţi aliaţii, pentru a menţine în siguranţă spaţiul aerian. Iar astăzi vor ajunge avioane spaniole în Bulgaria, pentru a consolida misiunea NATO de patrare aeriană. În acest moment, 1.000 de militari americani sunt pe cale să fie detaşaţi în această bază militară, astfel că numărul total al militarilor ajunge la aproape 2.000 în această bază. Aceasta este o demonstraţie puternică de unitate transatlantică”, a afirmat Jens Stoltenberg, salutând angajamentul ferm al Statelor Unite pentru apărarea Europei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

De aici, de la Marea Neagră, până în regiunea Mării Baltice, aliaţii se mobilizează pentru a consolida prezenţa NATO în acest moment critic. (…) Săptămâna viitoare, miniştrii Apărării din cadrul NATO se vor reuni pentru a discuta despre modalităţile prin care putem consolida în plus prezenţa în partea de est a Alianţei, inclusiv prin noi grupuri de luptă”, a adăugat Jens Stoltenberg.