• Jill Biden, prima doamnă a SUA, va apărea pe coperta numărului din august al revistei Vogue
  • Timp de aproape un secol, primele doamne din SUA au apărut pe coperta revistei
  • Excepţia a fost reprezentată de Melania Trump

Jill Biden, prima doamnă a SUA, va apărea pe coperta numărului din august al revistei Vogue, relatează The New York Times.

În interviurile cu scriitorul Jonathan Van Meter, dr. Biden, care este prima Primă Doamnă care îşi păstrează job-ul de zi cu zi, a declarat că starea de spirit a ţării s-a schimbat odată cu alegerea lui Joe Biden.

„În timpul campaniei, am simţit atât de multă anxietate din partea oamenilor. Când călătoresc acum prin ţară, simt că oamenii pot respira din nou Cred că asta face parte din motivul pentru care Joe a fost ales”, a declarat Jill Biden.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Într-un interviu separat pentru Vogue, Joe Biden a spus că Jill Biden a venit la Casa Albă înţelegând cum să folosească platforma, după ce a petrecut opt ani ca a doua doamnă.

„Dar mi-a fost clar că ştia exact ce va face dacă ar fi prima doamnă”, a spus Biden.

Preşedintele a spus că îi lipseşte timpul „romantic” cu soţia sa, acum că cei doi sunt în Casa Albă. El a spus că atunci când unul dintre ei are timp liber, cealaltă persoană tinde să fie ocupată cu îndatoririle oficiale.

„Mi-e dor de ea. Sunt foarte mândru de ea. Dar nu e ca şi cum am putea pleca aşa cum o făceam înainte. Când locuiam în Delaware şi ne căsătoream, o dată pe lună mergeam singuri la un restaurant, pentru a ne asigura că avem un moment romantic şi pentru a petrece timp unul cu celălalt”, a mai spus Joe Biden.

Jill Biden va apărea pe coperta revistei Vogue din luna august. Foto: Annie Leibovitz / Vogue

Timp de aproape un secol, primele doamne din SUA au apărut pe coperta revistei Vogue. Michelle Obama are trei apariţii pe coperta revistei. Hillary Clinton a apărut o dată în calitate de primă doamnă, iar o dată în calitate de candidată la preşedinţie. Lou Henry Hoover, Eleanor Roosevelt, Mamie Eisenhower, Jacqueline Kennedy, Lady Bird Johnson, Pat Nixon, Betty Ford, Rossalyn Carter, Nancy Reagan, Barbara Bush şi Laura Bush au apărut pe paginile revistei.

De aceea, acesta este motivul pentru care omisiunea Melaniei Trump a fost atât de remarcabilă.

Melania Trump, care a apărut în Vogue ca parte a unui reportaj despre căsătoria ei cu Donald Trump, a fost exclusă informal de Anna Wintour, editorul revistei.

„A fi pe coperta Vogue nu o defineşte pe doamna Trump. A fost acolo, a făcut asta cu mult înainte de a fi prima doamnă. Rolul ei de primă doamnă a Statelor Unite este mult mai important decât o fotografie şi o copertă superficială”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Melaniei Trump.