• Prima doamnă a SUA intenționează să plece, joi, de la Washington pentru a vizita România și Slovacia, două țări membre NATO care se învecinează cu Ucraina și care au primit un milion de ucraineni refugiați mai arată publicația americană.
  • Jill Biden se va opri, mai întâi vineri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei.
  • România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Jill Biden se va deplasa în Europa de Est la sfârșitul acestei săptămâni pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni, anunță The New York Times.

Prima doamnă a SUA intenționează să plece, joi, de la Washington pentru a vizita România și Slovacia, două țări membre NATO care se învecinează cu Ucraina și care au primit un milion de ucraineni refugiați mai arată publicația americană.

Prima doamnă va pleca, joi, de la Washington spre România, oprindu-se, mai întâi vineri, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membri ai armatei, înainte de a se îndrepta, sâmbătă, spre capitala București, anunță CNN.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

La București, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai guvernului român, precum și cu lucrători din domeniul ajutorului umanitar.

România a înregistrat cel mai mare aflux de refugiați ucraineni ca urmare a crizei (după Polonia), sute de mii de ucraineni trecând granița în țară de la începutul războiului, în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Jill Biden, profesor la un colegiu comunitar, va petrece, de asemenea, un timp la București cu educatori care ajută la predarea copiilor ucraineni strămutați și îi ajută la școlarizarea lor, pe măsură ce se adaptează la noul lor mediu.

Sâmbătă seara, Jill Biden va merge la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite, înainte de a pleca a doua zi spre Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni.

De asemenea, prima doamnă îi va saluta pe slovacii care și-au deschis casele pentru familiile din Ucraina care au căutat refugiu. Peste 350.000 de ucraineni au fugit în Slovacia, potrivit UNHCR.

Jill Biden își va încheia călătoria luni, 9 mai, prin întâlniri cu membri ai guvernului slovac înainte de a pleca spre Statele Unite. Călătoria va fi a doua deplasare în străinătate a primei doamne în singurătate. În iulie, ea a mers în Japonia pentru a asista la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice.