Jill Biden vrea să fie Prima Doamnă care muncește full-time ca profesoară: „Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt”

După cum relatează Business Insider, Jill Biden va fi singura Primă Doamnă din istoria de 231 de ani, care-și va continua cariera de profesor, cu normă întreagă, în timp ce servește la Birou, a raportat USA Today.

Biden este profesor universitar cu o diplomă de licență, două masterate și un doctorat în educație. Și în calitate de a Doua Doamnă sub administrația Obama, Jill Biden a continuat să predea la Northern Virginia Community College în toți cei opt ani.

Noul ei rol nu va fi diferit. Aceasta intenționează să-și păstreze slujba în timp ce servește ca Primă Doamnă, a raportat USA Today.

„Din punct de vedere istoric, americanii și-au dorit ca Primele lor Doamne să fie în Casa Albă și lângă președinte ori de câte ori este posibil”, a spus Katherine Jellison, istoric specializat pe domeniul femeilor care și-au lăsat amprenta de-a lungul istoriei. „Poate că a sosit momentul în care americanii vor accepta mai mult ideea că soția unui președinte poate fi simultan o Primă Doamnă și un profesionist care lucrează” a spus aceasta.

Jill Biden și-a semnalat de-a lungul anilor pasiunea și angajamentul față de predare în diferite interviuri și postări pe Twitter.

„Predarea nu este ceea ce fac. Este cine sunt”, a scris doamna Biden pe Twitter.

Exit mobile version