Jimmy Carter este primul fost președinte american care a ajuns la vârsta de 100 de ani

Jimmy Carter împlinește marți 100 de ani, devenind astfel primul președinte american care atinge acest prag. Carter, un democrat care a servit la Casa Albă din 1977 până în 1981, și-a petrecut ultimele 19 luni în îngrijire paliativă în statul său natal Georgia, scrie BBC.

Dar fostul cultivator de arahide, care a intrat pentru prima dată în politică în anii 1960 ca senator de stat, este „implicat emoțional și încă are experiențe și râde, iubește”, a declarat nepotul său, Jason, în septembrie.

Și centenarul are încă ambiții politice: „Încerc să ajung aici doar pentru a vota cu Kamala Harris” în alegerile din noiembrie, a declarat umanitarul și laureatul Premiului Nobel, potrivit nepotului său.
Pentru a onora această ocazie, voluntarii de la Habitat for Humanity – organizația caritabilă pentru locuințe cu care Carter a lucrat timp de 40 de ani – construiesc 30 de case în Minnesota în această săptămână.

În februarie 2023, când Carter a intrat pentru prima dată în ospiciu în Plains, Georgia, unele rude ar fi simțit că mai avea doar câteva zile de trăit.

„Este un dar”, a spus Josh Carter, un alt nepot de-al său, despre ultimele câteva luni într-un interviu recent cu New York Times. „Este un dar pe care nu știam că îl vom primi”.

Alții spun că povestea lui Carter a sensibilizat, de asemenea, opinia publică cu privire la beneficiile îngrijirii paliative. „Cu toții îl susținem pe Jimmy Carter”, a declarat Barbara Pearce, directorul general al Connecticut Hospice, pentru CBS News, partenerul american al BBC.

Exit mobile version