• Moţiunea de cenzură mai aşteaptă, Comitetul Executiv al PSD nu a stabilit data votului
  • PNL a contestat moţiunea de cenzură la Curtea Constituţională
  • Marcel Ciolacu spune că PSD va vota moţiunea înainte de decizia CCR
  • Între timp, trei parlamentari au demisionat din PSD şi  trec la PNL

În vreme de pandemie nici moţiunile de cenzură nu mai sunt ce-au fost. Social democraţii au amânat, din  nou, o decizie privind data la care se va hotărâ soarta lui Ludovic Orban. Motivul? Ziua trebuie hotărâtă de noua conducere a PSD, aleasă la Congresul de sâmbătă.

Marcel Ciolacu anunţă că ”moţiunea trebuie votată înainte de data de 27 septembrie ” data alegerilor locale. PNL încearcă să le dea planurile peste cap. A contestat moţiunea la Curtea Constituţională şi a început să le ia şi parlamentarii.

Trei parlamentari PSD şi-au mutat deja domiciliul:[supere 2] Daniel Breaz, Emilia Meiroşu şi Luminiţa Jivan. Liderii PSD susţin că dezertările nu afectează calculele pentru moţiunea de cenzură. Sunt convinşi că au cele  233 de voturi necesare pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată şi Guvernul Orban , demis. De cealaltă parte, premierul pare şi el la fel de sigur că rămâne la Palatul Victoria. Nu îţi ascunde negocierile. dar e supărat pe cei care îi reproşează că îţi caută aliaţi în cuibul inamicului.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Era primăvara când ai auzit pentru prima oară că PSD vrea să demită Guvernul Orban. Social-democraţii su spus, de la bun început, că nu se grăbesc şi că aşteaptă să trecem  de perioada în care suntem în stare de alertă. Bătălia pentru şefia PSD şi  presiunea alegerilor locale au schimbat însă planurile  în partidul lui Ciolacu. Picătura care a umplut paharul a fost  decizia PNL de a aduce în tabăra lor cât mai mulţi primari social- democraţi.