• La ora 20.15, din portul Brest, celebrul navigator Armel Le Cléac’h şi echipajul său special au luat la bord torţa olimpică pentru un marş aparte spre Guadelupa.
  • De la Brest, trimaranul de 32 de metri va naviga 7 zile până la Guadelupa pe 15 iunie.
  • Flacăra olimpică va trece şi prin Antile şi Polinezia Franceză, urmând să ajungă la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, pe 26 iulie.

Marea aventură olimpică de la Jocurile de la Paris începe. Flacăra olimpică porneşte vineri seara pentru o traversare fără precedent a Atlanticului.

La ora 20.15, din portul Brest, celebrul navigator Armel Le Cléac’h şi echipajul său special au luat la bord torţa olimpică pentru un marş aparte spre Guadelupa.

Iar pentru a-i însoţi pe Armel Le Cléac’h, căpitanul obişnuit, şi pe Sébastien Josse, un navigator renumit, au fost recrutaţi patru „marinari” de lux: Marie-José Pérec, triplă campioană olimpică la atletism, Marine Lorphelin, Miss Franţa 2013 devenită medic, Alexis Michalik, scriitor, autor şi regizor de teatru cu o serie de succese în palmares şi Hugo Roellinger, bucătarul cu stele Michelin.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

De la Brest, trimaranul de 32 de metri va naviga 7 zile până la Guadelupa pe 15 iunie, scrie Le Figaro.

„Este o onoare să port flacăra şi să servesc un proiect care este o mare aventură umană şi de echipă”, a declarat Alexis Michalik pentru Le Figaro.

Flacăra olimpică va trece şi prin Antile şi Polinezia Franceză, urmând să ajungă la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, pe 26 iulie.

Citește și