• Joe Biden a acceptat formal candidatura la alegerile prezidențiale din partea Democraților
  • Biden este la a treia nominalizare pentru postul de președinte, prima fiind în 1987
  • Joe Biden a refuzat să-i pronunțe numele lui Trump în discursul său

Joe Biden a acceptat nominalizarea la alegerile prezidențiale din partea Democraților, un moment ce vine la mai bine de 30 de ani de la prima încercare de a ocupa postul de președinte al SUA, relatează The Guardian.

Biden a avut un discurs puternic în cadrul Convenției Naționale Democrate, care s-a desfășurat online, în care a promis că va uni Statele Unite și va ajuta țara să depășească o perioadă neagră.

„Aici și acum vă dau cuvântul meu, dacă îmi încredințați președinția, vom putea depăși această perioadă neagră. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Împreună putem și împreună vom reuși să trecem peste aceasta perioadă a întunericului din America. Vom alege speranța înaintea fricii, fapte în fața ficțiunii, corectitudine în fața privilegiului”, a spus Joe Biden.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

În vârstă de 77 de ani, candidatul democraților a refuzat să-i spună numele lui Donald Trump de-a lungul serii, la care a făcut referire cu „actualul ocupat al biroului” sau „acest președinte”. Joe Biden l-a atacat pe Trump, pe care l-a acuzat că a făcut greșeli copilărești în gestionarea pandemiei de Covid-19.

„Tragedia din această perioadă nu ar fi trebuit să fie atît de gravă. Actualul președinte a eșuat să îndeplinească cele mai de bază sarcini pentru națiune. A eșuat să ne protejeze. A eșuat să protejeze America. Și asta, dragi americani, este de neacceptat”, a decalarat Joe Biden.

Imediat după discurs, Kamala Harris, care este prima candidată de culoare a Democraților din istorie la postul de vicepreședinte a urcat pe scenă alături de Biden.

Actuala nominalizare a lui Biden este cea de-a treia a sa: în 1987, pe când era un tânăr senator, s-a înscris în cursa electorală, însă a trebuit să renunțe la puțin timp după, din cauza unui scandal de plagiat în care a fost implicat. 20 de ani mai târziu, el a candidat din nou, însă a fost surclasat de lupta la vârf dintre Barack obama și Hillary Clinton.

Alegerile prezidențiale din SUA au loc pe 3 noiembrie.