• Joe Biden l-a ales pe Bill Nelson, fostul senator din Florida, să conducă NASA
  • Nelson a zburat în Spațiu în 1986 și a condus 12 experimente medicale pentru astronauți
  • El va fi responsabil de programul Artemis 1 care va duce 2 astronauți pe Lună în 2024

Înainte să aibă probleme pe scările Air Force One, președintele Joe Biden a făcut un anunț important. A decis numele celui care va gestiona miliarde de dolari trimise către NASA.

Senatorul Bill Nelson este alesul. Acesta a fost timp de 18 ani reprezentantul statului Florida în senatul american. Nu a mai obținut al patrulea mandat în 2018 și acum trece la conducerea NASA.

Apropiat de programul spațial american, Bill Nelson a zburat la rândul său în Spațiu în 1986. A înconjurat Pământul de 98 de ori într-un interval de șase zile. Ulterior, a fost responsabil pentru 12 experimente medicale, inclusiv primul test pentru stres făcut în Spațiu.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Principala sarcină acum este programul Artemis. Acesta are un buget imens și încearcă să readucă oameni pe Lună, în 2024. Președintele Joe Biden mizează mult pe programul Spațial.

Joe Biden, președinte SUA: „Putem să aterizăm cu un rover pe Marte. Putem să învingem o pandemie. Cu știință, speranță și o viziune nu este nimic ce nu putem să facem ca țară. Niciodată nu am eșuat în a ne atinge țelul. Ne-am concentrat pe asta și am reușit împreună.”