• Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a cărui fiică și soția sa așteaptă un copil, a numit-o „o zi de bucurie”.
  • Devenită celebră prin cântecul ei din 1983 „Girls Just Want to Have Fun”, Lauper, în vârstă de 69 de ani, a declarat că actul a oferit liniște familiilor ca a ei și americanilor din întreaga țară.
  • Nancy Pelosi a declarat că legea promovează egalitatea.

Președintele american Joe Biden a promulgat marți legea privind respectul pentru căsătorie, în cadrul unei festivități în care cântăreața americană Cyndi Lauper a interpretat piesa „True Colors” în fața a mii de susținători pe peluza Casei Albe.

Noua lege prevede recunoașterea la nivel federal a căsătoriilor între persoane de același sex, o măsură născută din îngrijorarea că Curtea Supremă ar putea reveni asupra sprijinului legal acordat acestor relații.

„Căsătoria este o propunere simplă. Pe cine iubești? Și vei fi loial acelei persoane pe care o iubești? Nu este mai complicat de atât. Legea recunoaște că toată lumea ar trebui să aibă dreptul de a răspunde singură la aceste întrebări”, a declarat Biden. „Astăzi este o zi bună”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Evenimentul a fost marcat de spectacole susținute de vedetele pop Lauper și cântărețul britanic Sam Smith. „Ei bine, de data aceasta, dragostea învinge”, a spus Lauper înainte de a începe să cânte.

Devenită celebră prin cântecul ei din 1983 „Girls Just Want to Have Fun”, Lauper, în vârstă de 69 de ani, a declarat că actul a oferit liniște familiilor ca a ei și americanilor din întreaga țară. „Ne putem odihni liniștiți în această seară pentru că familiile noastre sunt validate și pentru că acum ni se permite să iubim pe cine iubim, ceea ce sună ciudat de spus, dar americanii pot acum să iubească pe cine iubim”, a declarat Lauper, o activistă pe probleme LGBT care este căsătorită cu actorul David Thornton din 1991, reporterilor în cadrul unui briefing înainte de spectacol.

Adresându-se mulțimii înainte de semnare, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că legea promovează egalitatea. „Toată lumea merită să se bucure de binecuvântarea magică de a construi o uniune cu persoana pe care o iubești”, a spus ea. Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a cărui fiică și soția sa așteaptă un copil, a numit-o „o zi de bucurie”.