• Joe Biden a susținut primul său discurs oficial în Congresul SUA
  • Biden: SUA este pe drumul cel bun pentru a reduce sărăcia copiilor la jumătate
  • Joe Biden: Economia a creat peste 1.300.000 de noi locuri de muncă

S-au împlinit o sută de zile de când Biden ocupă funcția de președinte al Statelor Unite. Așa că a susținut primul său discurs oficial la o sesiune comună a Congresului american. La intrarea în sală, a fost primit cu ropote de aplauze.

Biden vrea să scoată cât mai repede țara din criză. Este principalul lui obiectiv. Nu s-a putut abține și a lăudat progresele administrației sale. Mai ales că economia Statelor Unite pare să se redreseze. Fondul Monetar Internațional prezice că aceasta va crește cu o rată de peste șase procente, în acest an.

„Economia a creat peste 1,3 milioane de noi locuri de muncă în 100 de zile. Mai multe locuri de muncă în primele 100 de zile decât orice președinte înregistrat”, a declarat Biden.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Biden vrea să lupte și cu sărăcia: „800.000 de americani s-au înscris la Actul de Îngrijire Accesibilă, când am stabilit o perioadă specială de înscriere, 800.000 în acea perioadă. Facem una dintre cele mai mari investiții realizate vreodată în îmbunătățirea vreodată asistență medicală pentru veterani. Suntem pe drumul cel bun pentru a reduce sărăcia copiilor în America la jumătate în acest an”.