Joe Biden a ţinut primul discurs în Congresul SUA. A promis că va scoate ţara din criză

S-au împlinit o sută de zile de când Biden ocupă funcția de președinte al Statelor Unite. Așa că a susținut primul său discurs oficial la o sesiune comună a Congresului american. La intrarea în sală, a fost primit cu ropote de aplauze.

Biden vrea să scoată cât mai repede țara din criză. Este principalul lui obiectiv. Nu s-a putut abține și a lăudat progresele administrației sale. Mai ales că economia Statelor Unite pare să se redreseze. Fondul Monetar Internațional prezice că aceasta va crește cu o rată de peste șase procente, în acest an.

„Economia a creat peste 1,3 milioane de noi locuri de muncă în 100 de zile. Mai multe locuri de muncă în primele 100 de zile decât orice președinte înregistrat”, a declarat Biden.

Biden vrea să lupte și cu sărăcia: „800.000 de americani s-au înscris la Actul de Îngrijire Accesibilă, când am stabilit o perioadă specială de înscriere, 800.000 în acea perioadă. Facem una dintre cele mai mari investiții realizate vreodată în îmbunătățirea vreodată asistență medicală pentru veterani. Suntem pe drumul cel bun pentru a reduce sărăcia copiilor în America la jumătate în acest an”.

Exit mobile version