• Biden îl acuză pe Trump că nu vrea să coopereze pentru preluarea madatului de președinte.
  • Echipa de tranziție Biden se confruntă cu rezistență în toată administrația Trump.
  • Trump a refuzat să se întâlnească cu Biden și a complotat cu oficialii diferite modalități de a răsturna victoria lui Biden.

În timp ce președintele Donald Trump refuză să plece de la Casa Albă și intenționează să comploteze pentru anularea alegerilor, echipa de tranziție Biden se confruntă cu rezistență în toată administrația Trump, a declarat președintele ales Biden într-un discurs marți, scrie revista Forbes.

După atacurile cibernetice asupra mai multor agenții federale, Biden a urmărit răspunsul lui Trump, sau mai degrabă lipsa acestuia, citând că este un „risc grav” de atacuri suplimentare care „continuă”.

Nu văd nicio dovadă că totul este sub control. Nu am văzut niciuna. Nu am auzit de nimic.”, a spus Biden.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Departamentul Apărării nici măcar nu ne va informa despre multe lucruri”, a adăugat Biden.

Echipa lui Biden s-a plâns de „rezistență izolată” față de tranziția din cadrul administrației Trump, subliniind „cooperarea limitată” din partea Pentagonului după ce secretarul interimar al apărării, Chris Miller, a amânat brusc 20 de întâlniri, în acest sens.

În plus, Trump a refuzat să se întâlnească cu Biden și a petrecut o mare parte din timpul rămas la Casa Albă complotând cu oficialii diferite modalități de a răsturna victoria lui Biden, inclusiv desfășurarea armatei pentru a „relua” alegerile.

Biden a adăugat că „există alte domenii” în care administrația Trump a fost necooperantă, dar nu ar preciza ce agenții, afirmând: „Nu sunt sigur că este relevant dacă publicul ar trebui să fie conștient”.