Administraţia Joseph Biden a anunţat intenţia de prelungire timp de cel puţin cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), iar Kremlinul a salutat decizia, subliniind însă că aşteaptă detalii despre propunere.

Preşedintele a spus clar de mult timp că Noul tratat START este în interesul securităţii naţionale a Statelor Unite. Iar această prelungire are o semnificaţie şi mai mare în contextul în care în acest moment relaţia cu Rusia este adversă”, a declarat Jen Psaki, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, conform agenţiei Reuters.

De asemenea, Jen Psaki a precizat că Joseph Biden a cerut comunităţii agenţiilor de informaţii din SUA să analizeze cazul atacurilor cibernetice atribuite Rusiei, ingerinţele în scrutinul prezidenţial din 2020, atacul cu arme chimice care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi şi presupusele recompense oferite pentru uciderea militarilor americani în Afganistan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Chiar dacă vom colabora cu Rusia pentru avansarea intereselor SUA, vom lua şi măsuri şi pentru a trage la răspundere Rusia pentru acţiunile iresponsabile şi adverse”, a atras atenţia Jens Psaki.