• Preşedintele Biden a vorbit cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Abbas.
  • Președintele american a promis că SUA nu vor condamna civilii în Fâşia Gaza pentru acțiunile teroriste ale organizației Hamas împotriva Israelului.

Preşedintele Biden a condamnat atacul brutal al organizaţiei teroriste Hamas asupra Israelului şi a reiterat faptul că Hamas nu reprezintă dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare.

Preşedintele Abbas l-a informat pe preşedintele Biden despre implicarea sa în regiune şi despre eforturile sale de a aduce asistenţă umanitară urgent necesară poporului palestinian, în special în Gaza.

Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Abbas şi Autorităţii Palestiniene sprijinul său deplin pentru aceste eforturi importante şi în curs de desfăşurare.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Preşedintele american a discutat cu preşedintele Abbas despre eforturile SUA de a colabora cu Organizaţia Naţiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel şi alţii pentru a asigura ajutorul umanitar pentru civilii din Gaza.

În cele din urmă, preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA pentru a preveni extinderea conflictului şi cei doi lideri au discutat despre necesitatea de a păstra stabilitatea în Cisiordania. 

Spre seară, Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au ţinut un discurs despre drepturile comunităţii LGBTQIA+ şi au condamnat regimurile autoritare care persecută homosexualii la Cina Naţională a Campaniei pentru Drepturile Omului la Washington, D.C.

Join the First Lady and me as we deliver remarks at the Human Rights Campaign National Dinner in Washington, D.C. https://t.co/kW3odUftbt

— President Biden (@POTUS) October 14, 2023