Joe Biden, către civilii și ostaticii din Gaza: ,,Nu vă vom părăsi”

Preşedintele Biden a condamnat atacul brutal al organizaţiei teroriste Hamas asupra Israelului şi a reiterat faptul că Hamas nu reprezintă dreptul poporului palestinian la demnitate şi autodeterminare.

Preşedintele Abbas l-a informat pe preşedintele Biden despre implicarea sa în regiune şi despre eforturile sale de a aduce asistenţă umanitară urgent necesară poporului palestinian, în special în Gaza.

Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Abbas şi Autorităţii Palestiniene sprijinul său deplin pentru aceste eforturi importante şi în curs de desfăşurare.

Preşedintele american a discutat cu preşedintele Abbas despre eforturile SUA de a colabora cu Organizaţia Naţiunilor Unite, Egipt, Iordania, Israel şi alţii pentru a asigura ajutorul umanitar pentru civilii din Gaza.

În cele din urmă, preşedintele Biden a detaliat eforturile SUA pentru a preveni extinderea conflictului şi cei doi lideri au discutat despre necesitatea de a păstra stabilitatea în Cisiordania. 

Spre seară, Joe Biden şi prima doamnă, Jill Biden, au ţinut un discurs despre drepturile comunităţii LGBTQIA+ şi au condamnat regimurile autoritare care persecută homosexualii la Cina Naţională a Campaniei pentru Drepturile Omului la Washington, D.C.

Join the First Lady and me as we deliver remarks at the Human Rights Campaign National Dinner in Washington, D.C. https://t.co/kW3odUftbt

— President Biden (@POTUS) October 14, 2023

Exit mobile version