• Președintele Joe Biden a cerut americanilor să reacționeze împotriva urii
  • Joe Biden a avertizat că „tăcerea noastră este o formă de complicitate” în fața actelor rasiste
  • Americanii au devenit mai rasiști față de asiatici în timpul pandemiei

Președintele Joe Biden a cerut americanilor să reacționeze împotriva urii, avertizând că „tăcerea noastră este o formă de complicitate” în fața actelor rasiste, scrie BBC.

Biden a făcut remarcile în Georgia, unde s-a întâlnit cu liderii asiatico-americani, în urma atacului de marți care a avut loc în trei saloane de masaj din zona Atlanta.

În urma atacului sângeros, opt persoane au murit, inclusiv șase femei asiatice.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deși poliția nu a stabilit clar motivul atacului, acesta a venit pe fondul unei creșteri a violenței anti-asiatice, înregistrată în SUA.

Crimele făcute pe fondul urii împotriva persoanelor de origine asiatică au crescut în timpul pandemiei, iar rasismul a fost o „otravă urâtă care ne-a bântuit de mult și a chinuit națiunea noastră”, a mai spus Biden.

Opt persoane, printre care șase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia, a relatat BBC.

Poliția a spus că patru persoane au fost ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, și încă patru la două spa-uri din oraș.