Joe Biden condamnă rasismul anti-asiatic, după atacul sângeros din Atlanta: Tăcerea înseamnă complicitate. VIDEO

Președintele Joe Biden a cerut americanilor să reacționeze împotriva urii, avertizând că „tăcerea noastră este o formă de complicitate” în fața actelor rasiste, scrie BBC.

Biden a făcut remarcile în Georgia, unde s-a întâlnit cu liderii asiatico-americani, în urma atacului de marți care a avut loc în trei saloane de masaj din zona Atlanta.

În urma atacului sângeros, opt persoane au murit, inclusiv șase femei asiatice.

Deși poliția nu a stabilit clar motivul atacului, acesta a venit pe fondul unei creșteri a violenței anti-asiatice, înregistrată în SUA.

Crimele făcute pe fondul urii împotriva persoanelor de origine asiatică au crescut în timpul pandemiei, iar rasismul a fost o „otravă urâtă care ne-a bântuit de mult și a chinuit națiunea noastră”, a mai spus Biden.

Opt persoane, printre care șase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia, a relatat BBC.

Poliția a spus că patru persoane au fost ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, și încă patru la două spa-uri din oraș.

Exit mobile version