• Joe Biden a vizitat, oficial, de două ori Bucureștiul
  • Joe Biden și-a adus și soția la București, s-au plimbat prin Centrul Vechi
  • China consideră că un nou mandat al lui Trump i-ar afecta economia
  • Saudiții mizează pe realegerea lui Trump, iar Iranul ar prefera alegerea lui Biden

Președintele Donald Trump este hotărât să ridice, în dezbaterea electorală de la noapte, problema banilor negri câștigați la noi în țară de famila contracandidatului său la Casa Albă, Joe Biden. Ce-i drept, Biden este un prieten vechi al României. Sau, putem spune și mai bine, al politicienilor români.

Practic, legăturile lui Joe Biden cu România au mai mult de 20 de ani. Când era senator, echipa lui Joe Biden ne asigura că vom intra în NATO. Iar în 2003, Joe Biden se întâlnea cu Geoană.

După ce a ajuns vicepreședinte al Americii, Biden a venit de două ori în vizită oficială în România. Să se întâlnească cu Băsescu, Boc și Ponta.

Ocupându-se de această parte a Europei, Biden i-a primit rând pe rând pe oficialii români la Casa Albă. Ca dovadă că e prieten cu România, în 2014, Biden a venit și cu soția sa, Jill, la București. S-au plimbat prin Centrul Vechi. Au fost la Muzeul de istorie și au mâncat într-un restaurant aproape de Calea Victoriei.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

S-a vorbit și despre vizite neoficiale ale lui Biden la noi. Una ar fi durat câteva ore, pe aeroportul Otopeni, unde ar fi avut o serie de întâlniri.
În 2015, Biden l-a primit pe Ionannis la Casa Albă. Ultimul care s-a întâlnit cu Joe Biden a fost Dacian Cioloș în 2016.

Iohannis a avut un comentariu aseară legat de acuzațiile aduse lui Biden, care poate fi interpretat

Sorina Matei, corespondent Aleph News: „Președintele Iohannis a fost întrebat aseară la Palatul Cotroceni în conferința de presă, ce știe că ar fi făcut Hunter Biden în România, pentru șeful cancelariei Prezidențiale al lui Donald Trump a spus că vor apărea dezvăluiri cu conexiunile familiei Biden în România. Președintele a avut o nuanță însă, a spus că nu are nici o informație despre acest personaj pentru că într-adevăr, administrația Biden a fost mai activă pe vremea fostul președinte Traian Băsescu. Totuși, Iohannis a spus dacă vor apărea informații, dezvăluiri din SUA despre activitățile familiei Biden în România, evident, spune Klaus Iohannis, că vom declara lucrurile pe care putem să le găsim.”