• Comentariile lui Biden vin pe fondul panicii din interiorul partidului înainte de alegerile din noiembrie cu privire la capacitatea sa mintală.
  • Președintele Biden a părut să se chinuie cu unele răspunsuri în timpul unei dezbateri cu fostul președinte Donald Trump.
  • Biden a făcut două călătorii separate în Europa în decurs de două săptămâni luna trecută.

Președintele Joe Biden a dat vina pentru prestația sa slabă de la dezbaterea de săptămâna trecută pe jet lag, spunând reporterilor că „nu a fost foarte inteligent” pentru că „a călătorit în jurul lumii de câteva ori” înainte de dezbatere. „Nu mi-am ascultat echipa… și apoi aproape că am adormit pe scenă”, a spus el.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a întors ultima dată din călătorie pe 15 iunie, cu aproape două săptămâni înainte de dezbaterea din 27 iunie. Comentariile lui Biden vin pe fondul panicii din interiorul partidului înainte de alegerile din noiembrie cu privire la capacitatea sa mintală și după ce un congresman din Texas a devenit primul deputat democrat în funcție care i-a cerut să se retragă după dezbatere, scrie BBC.

„Am speranța că va lua decizia dureroasă și dificilă de a se retrage”, a declarat marți reprezentantul Lloyd Doggett. Președintele Biden a părut să se chinuie cu unele răspunsuri în timpul unei dezbateri cu fostul președinte Donald Trump joia trecută. „Nu este o scuză, ci o explicație”, a spus el la o strângere de fonduri privată în Virginia marți seara, referindu-se la călătoria sa. De asemenea, el și-a cerut scuze pentru prestația sa și a spus că este „esențial” să câștige realegerea, potrivit ABC News.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Biden a făcut două călătorii separate în Europa în decurs de două săptămâni luna trecută. La 15 iunie, el a participat la o strângere de fonduri alături de fostul președinte Barack Obama, după o călătorie de o noapte din Italia. El s-a întors la Washington DC în ziua următoare.

Oficialii Casei Albe au declarat anterior că Biden se lupta cu o răceală în ziua dezbaterii. Președintele nu a menționat nicio boală în declarațiile sale de marți. O purtătoare de cuvânt a Casei Albe a declarat mai devreme în cursul zilei că acesta nu a luat niciun medicament pentru răceală în timpul dezbaterii. De asemenea, Biden a petrecut șase zile la Camp David, reședința prezidențială de lângă Washington DC, pregătindu-se pentru dezbaterea cu Trump.

Citește și