• Președintele Joe Biden crede că toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de cazurile de variola maimuței, tot mai dese în SUA și Europa.
  • Mesajul lui Biden vine în contextul în care Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că peste 100 de cazuri au fost înregistrare deja la nivel global.
  • Cu toate acestea, specialiștii au explicat că nu ar fi motive reale de îngrijorare, în condițiile în care Africa a înregistrat mii de astfel de cazuri în ultimii 50 de ani, potrivit Reuters.

Președintele Joe Biden crede că toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de cazurile de variola maimuței, tot mai dese în SUA și Europa. Cu toate acestea, portalul Ro Vaccinare a încercat să liniștească populația printr-o postare pe Facebook.RO Vaccinare a publicat precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuţei: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenţi sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

Monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară, în condiţiile în care au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani. Se ştie că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2 şi că este mult mai puţin patogenă decât variola, se arată pe pagina Facebook a RO Vaccinare, care preia declaraţiile dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie şi Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA”, a transmis medicul. Mai multe detalii AICI.

Cu toate acestea, Joe Biden a răspuns întrebării „Ar trebui să ne îngrijorăm referitor la variola maimuței?” cu „toată lumea ar trebui să fie îngrijorată. Lucrăm pentru a afla ce e de făcut”, semn că problema nu este tratată ușor de către administrația americană. Declarațiile au fost făcute în cadrul vizitei din Coreea de Sud, așa cum notează presa locală.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA