• Joe Biden este presat să declare stare de urgență climatică în SUA.
  • Sunt peste 85 de incendii majore în 13 state din SUA.
  • 100 de milioane de oameni din SUA se află sub un avertisment de vreme extremă.

În timp ce Joe Biden se pregătește să viziteze, astăzi, o centrală eoliană transformată pe bază de cărbune din Massachusetts, pentru a-și promova eforturile de acțiune în domeniul climei, el se confruntă cu presiuni pentru a declara o urgență climatică națională, în timp ce temperaturile cresc vertiginos în SUA și Europa.

Confruntându-se cu blocajul politic de la Washington, președintele ar putea face un astfel de anunț, care ar debloca resursele federale pentru a aborda criza, chiar în această săptămână, a relatat, ieri, Washington Post.

Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat că Biden va anunța astăzi „acțiuni suplimentare” pentru a aborda criza climatică, dar a exclus, deocamdată, declararea unei urgențe naționale.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Între timp, peste 100 de milioane de persoane din SUA se află sub avertizare de căldură privind condițiile periculoase, pe fondul temperaturilor record, în timp ce 85 de incendii majore se produc în 13 state, pârjolind peste trei milioane de acri (12,2 milioane de hectare).

„Trebuie să deschidem calea spre energia verde. Schimbările climatice sunt un pericol clar și urgent. Ne vom asigura că oceanul este deschis către o energie curată. Nu avem nicio scuză! Trebuie să facem lucrurile mai bine.”, a declarat președintele american, Joe Biden.