Președintele american Joe Biden, încurajat de rezultatele preliminare ale alegerile de la jumătatea mandatului în care democrați au avut rezultate mai bune decât se așteptau, a declarat miercuri că ziua alegerilor de marți a fost bună pentru democrație, dar rezultatele au arătat că americanii au rămas frustrați.

„A fost o zi bună, cred, pentru democrație”, a declarat Biden reporterilor la Casa Albă.

Republicanii au obținut câștiguri modeste în alegerile de la jumătatea mandatului din SUA și este probabil să preia controlul Camerei Reprezentanților, dar controlul Senatului depinde de trei curse în care voturile încă se numără.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Biden a declarat că este pregătit să lucreze cu republicanii.

„Poporul american a arătat clar, cred, că se așteaptă ca republicanii să fie pregătiți să lucreze și cu mine”, a spus el.

Biden a spus că se va opune cu dreptul său de veto inițiativelor de a adopta o interdicție națională a avortului și de a reduce de taxele pentru cei bogați, două propuneri politice pe care republicanii le-ar putea urmări.

El a spus că, atunci când se va întoarce dintr-o călătorie în Asia, îi va invita pe liderii democrați și republicani la Casa Albă pentru a discuta despre prioritățile viitoare.