• Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze.
  • Potrivit analiştilor, întreruperii relaţiilor comerciale normale i se adaugă interdicţia de a importa din Rusia alcool, peşte, dar şi diamante şi alte bunuri care simbolizează bogăţia.
  • În acelaşi timp, preşedintele SUA opreşte toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât şi în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi şi familiile lor.

Președintele american Joe Biden a anunțat vineri interzicerea importurilor de vodcă, diamante, pește și fructe de mare din Rusia în SUA, ca sancțiune pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Împreună cu aliaţii din G7, Biden rupe privilegiile comerciale ale Moscovei, aducând-o la nivelul Cubei şi al Coreei de Nord şi pregătind terenul pentru tarife vamale ridicate pentru produsele „fabricate în Rusia”, anunţă agenţia ANSA.

Este o nouă lovitură pentru economia Rusiei, pe care Biden vrea să o izoleze. Potrivit analiştilor, întreruperii relaţiilor comerciale normale i se adaugă interdicţia de a importa din Rusia alcool, peşte, dar şi diamante şi alte bunuri care simbolizează bogăţia.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

În acelaşi timp, preşedintele SUA opreşte toate exporturile americane de bunuri de lux atât în Rusia, cât şi în Belarus, în încercarea de a-i înfometa pe oligarhi şi familiile lor, care au fost obişnuiţi cu un stil de viaţă luxos şi care acum se află în imposibilitatea de a călători, de a-şi petrece vacanţa pe iahturi.

În timp ce arăta cu degetul spre Moscova pentru invazia în Ucraina, Biden a reiterat încă o dată că SUA nu vor intra în război, deoarece o confruntare directă ar provoca un al treilea război mondial. Pentru Putin, însă, preşedintele american are un mesaj clar. În faţa temerilor tot mai mari legate de utilizarea armelor chimice în Ucraina, Kievul şi Moscova făcând schimb de acuzaţii, Biden spune sec: „Dacă va folosi arme chimice, Rusia va plăti un preţ mare”.