Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, care a fost numit de Donald Trump

Sursă: Mediafax Foto (AP Photo/Patrick Semansky)
  • Preşedintele Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, Andrew Saul.
  • Acesta a refuzat să-şi prezinte demisia, la cererea preşedintelui.
  • Preşedintele l-a numit pe Kilolo Kijakazi în funcţia de comisar. Între timp se fac căutări pentru un nou comisar adjunct.

Preşedintele Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, Andrew Saul. Acesta a refuzat să-şi prezinte demisia, la cererea preşedintelui. Casa Albă a motivat decizia prin lipsa eficienţei comisarului în timpul mandatului său.

Preşedintele Joe Biden l-a concediat pe comisarul pentru securitate socială, Andrew Saul, după ce acesta a refuzat să-şi prezinte demisia.

Biden a nominalizat pentru revocarea din funcţie pe primii doi oficiali din cadrul Administraţiei de Securitate Socială.

Comisarul adjunct David Black a fost de acord cu cererea preşedintelui, însă nu şi Saul, relatează CNN.

„De la preluarea mandatului, comisarul Saul a subminat şi politizat ajutoarele de invaliditate oferite de protecţia socială, a încetat politica agenţiei de a permite angajaţilor posibilitatea de a lucra în regim de telemuncă, nu a planificat siguranţa la locul de muncă în contextul pandemiei şi a întreprins alte acţiuni care sunt contrare misiunii biroului social şi al agendei politice a preşedintelui”, au declarat oficialii de la Casa Albă.

Preşedintele l-a numit pe Kilolo Kijakazi în funcţia de comisar. Între timp se fac căutări pentru un nou comisar adjunct.