• Preşedintele SUA, Joe Biden, a vorbit cu preşedintele Chinei Xi Jinping
  • Biden planifică o revizuire cuprinzătoare a poziţiei administraţiei Trump faţă de China
  • Biden a anunţat miercuri că Departamentul Apărării a înfiinţat un grup de lucru axat pe strategia SUA faţă de China

Preşedintele SUA, Joe Biden a vorbit cu preşedintele Chinei Xi Jinping, potrivit unui înalt oficial al administraţiei, aceasta fiind prima lor convorbire telefonică de când Biden a preluat funcţia.

Joe Biden a acordat prioritate problemelor economice şi militare şi a menţionat potenţialele domenii de cooperare, inclusiv schimbările climatice şi proliferarea nucleară, în timp ce a chemat China să abordeze o serie de probleme legate de utilizarea sa nefavorabilă a tehnologiei, comerţul neloial şi abuzurile drepturilor omului, a spus oficialul pentru CNN.

Oficialul a spus înainte de apel că Biden îi va semnala lui Xi abuzurile asupra uigurilor şi acţiunile ostile faţă de Hong Kong. Biden a planificat să „indice că nu este vorba doar de valori americane, ci de valori universale”, a spus înaltul oficial înainte de apelul telefonic.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Biden planifică o revizuire cuprinzătoare a poziţiei administraţiei Trump faţă de China, inclusiv eliminarea practicilor comerciale neloiale şi a activităţilor militare în Asia, recunoscând totodată că urmăreşte o strategie robustă în zona Indo-Pacific, relatează CNN.

Joe Biden a anunţat miercuri că Departamentul Apărării a înfiinţat un grup de lucru axat pe strategia SUA faţă de China. Grupul de lucru se va baza pe experţi civili şi militari din cadrul Departamentului Apărării şi va oferi recomandări „în următoarele luni” cu privire la „priorităţile cheie şi punctele de decizie”.