• Curtea Supremă a SUA a anulat hotărârea Roe vs. Wade din 1975. Biden spune că scopul lui principal este să reintroducă acea hotărârea.
  • 15 state au adoptat imediat legea care interzice dreptul femeilor la avort.
  • Joe Biden a catalogat decizia Curții Supreme ca fiind o „cruzime”.

Președintele Joe Biden le cere femeilor din SUA să lupte, în continuare, pentru drepturile lor și să protesteze. Asta după ce 13 state au interzis deja avortul, decizie care a scos în stradă mii de femei.

Președintele american le-a promis femeilor din SUA că va căuta alternative și resurse prin care să promoveze dreptul la avort.

„Continuați să protestați ca să vă exprimați punctul de vedere. Este extrem de important. Între timp, putem face o mulțime de lucruri pentru a adapta drepturile femeilor. Dar, în principiu, singura modalitate de a schimba acest lucru este dacă avem o lege națională.”, a spus președintele SUA.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Deși protestele față de eliminarea Roe vs. Wade ar putea avea un impact social, Joe Biden spune că este nevoie și de măsuri legislative radicale.

„Scopul meu final este să reintroduc Roe v. Wade ca lege națională, adoptând-o în Congresul Statelor Unite. Și o voi semna în momentul în care se va întâmpla.”

Declarațiile președintelui american vin după mai multe manifestații pro avort organizate în SUA.

Însă, nu toți americanii sunt deranjați de noua lege. Unii au ieșit în stradă pentru a saluta schimbarea legislativă.

„Sunt plină de speranță să vă văd pe toți cei prezenți astăzi aici, în special pe femeile și bărbații tineri care mi se alătură pe această scenă, în timp ce ne unim pentru a mărșălui pentru viață și pentru a transmite mesajul că eu nu cred, noi nu credem, femeile nu cred în minciuna că avem nevoie de avort pentru a avea un viitor de succes.”