• După 20 de ani, armata americană a încheiat retragerea din Afganistan.
  • În momentul de față, țara este pe mâinile talibanilor.
  • Este cel mai lung război din istoria Americii.

Joe Biden, președintele SUA, face primele declarații după retragerea armatei americane din Afgansitan. Biden a transmis un mesaj în care salută „curajul, profesionalismul și hotărârea”, cu care militarii americani au susținut „cel mai mare pod aerian, din istorie”.

Joe Biden face declarații la Casa Albă: „13 eroi și-au dat viața pentru a salva oameni. A fost cel mai lung război din istoria armatei americane. Cei corupți au predat țara talibanilor. Ultima misiune a fost una de milă, nu de război. Am luat decizia de a încheia acest război încă din aprilie. Teroriștii așteptau să atace, dar soldații americani și-au făcut datoria. Nu am vrut să extind acest război. Mai rămân cetățeni americani în Afganistan, au dublă cetățenie. Putem să-i oprim pe teroriști fără să fim neapărat pe teren. Vom continua să luptăm împotriva amenințărilor”.

SUA se axează pe războiul comercial împotriva Chinei

„În calitate de comandant-șef, cred cu tărie că cel mai bun mod de a ne proteja securitatea este printr-o strategie dură, nemiloasă, concentrată și precisă, care urmărește teroarea acolo unde este astăzi. Nu acolo unde era acum două decenii.”, a spus Biden.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Biden a subliniat că SUA vor continua să sprijine poporul afgan, dar prin presiuni diplomatice și ajutor umanitar.

„După 20 de ani de război nu mai vreau să mai trimit o generație de americani la război. Nu vrem să mai trimitem trupe. E cazul să ne folosim forța diplomatică”, a adăugat președintele SUA.

De asemenea, președintele american a transmis că Statele Unite duce o luptă importantă în momentul de față, cum ar fi conflictul comercial împotriva Chinei.